Uudet koneet esittelyssä

Edellisessä postauksessa kerroin hankkineeni uudet koneet ompeluun useamman vuoden haaveilun jälkeen. Viime syksynä jo kävin katsomassa liikkeessä ompelukoneita ja kyselin tarjouksia myös peitetikkikoneesta. Asia hautui talven yli tähän kesään saakka, jolloin sitten lyötiin kaupat lukkoon molemmista koneista. 

Ensi alkuun suunnittelin tilaavani koneet netistä, mutta tulin sitten siihen tulokseen, että parempi ostaa kivijalkaliikeestä niin luonnistuu nuot mahdolliset takuujutut hieman paremmin. Vielä kun päästiin hinnassa yhteisymmärrykseen niin onnesta soikeana kotiutin kaksi uutta konetta :)


Ompelukoneeni on Husqvarna Viking Opal 650. Kaikkiin ominaisuuksiin en ole ehtinyt edes tutustua, mutta perustoiminnot jo luonnistuvat vaikka kone näyttääkin kovin tekniseltä. 

Edellinen koneeni oli myöskin Husqvarna, 230 Electronic -sarjaa. Tykkäsin siitä kovasti ja hyvin se onkin palvellut ne 20 vuotta mitkä sen olen omistanut. Osa toiminnoista ei vaan enää pelannut, kuten napinläpi ja jousto-ompeleet. Ommelvalitsin pyörä on myös korjattu muutaman kerran.

Vanhaan koneeseen verrattuna tässä on huomattavasti parempi työskentelyvalo, jopa 3 lamppua, kun vanhassa oli vain yksi. Ompelujälki on todella siistiä ja kone on erittäin tukevan tuntuinen ommellessa. Kosketusnäytöllä ompeleiden valinta ja säätöjen tekeminen käy helposti. Ompelutilaa on myös reilusti ja isompiakin töitä on helppo työstää pitkän vapaavarren ansiosta. 


 Peittarini on Janome CoverPro 1000 CPX. Ylipäätänsäkin koneena minulle melko uusi tuttavuus. Opiskeluaikoina muistan ommelleeni teollisuuspeittarilla, mutta sen jälkeen käänteet ja kantit on tehty kaksoisneulalla tavallisella koneella. 

Vähän pelotti aluksi mahdolliset ongelmat säätöjen kanssa ja kone pysyikin nätisti laatikossaan ensimmäisen viikon (joo, ihan hullua!). Vetosin mielessäni siihen, ettei juuri nyt ole tilaa kaikille kolmelle koneelle, saumuri mukaan lukien. Pakkohan se oli lopulta ottaa härkää sarvista ja niinpä lähdin testailemaan eri vahvusille tilkuille tikkiä. Vielä (*koputtaa puuta*) ei ole ongelmia tullut ja nätisti on tehnyt ohuemmalle helmakäänteen sekä pääntielle paksumman kantin. 

Lisäosia en tähän ostanut. Parin päivän ompelun jälkeen olen huomannut, että ehkä läpinäkyvä paininjalka olisi ollut hyvä hankinta. Vähän joutuu sihtailemaan, että missä kohdin mennään kun resorikanttia ompelee. Toistaiseksi silmä on hakenut aina jonkin kiinnekohdan jota seurata, joten on pärjätty. 

Kauppias suositteli tähän käytettäväksi vain peittarille tarkoitettuja ELx 705 neuloja, joita sain mukaan sekä tavalliset että pallokärkineulat. Ostin vielä toiset mokomat jemmaan. Kehui niitä olevan hankala saada, mutta ainakin Kestovaippakaupasta saa ja aika edulliseen hintaankin vielä. Toki ompelukoneliikkeet ympäri Suomen niitä myyvät, mutta jos sellaista ei ihan lähiseudulla ole niin netistä löytyy. 

Molemmat koneeni ostin Oulun Ompelutalosta. Palvelu oli hyvää ja sain todella asiantuntevaa opastusta molempien koneiden kohdalla. Myöskin mahdolliset takuuasiat sujuisivat heidän kauttaan mutkattomasti, näin luvattiin. 

Parin viikon tuttavuuden perusteella voin sanoa vilpittömästi rakastavani molempia koneitani<3 .="" font="">
 

Kommentit