Laukku ystävälle

Kolme kesää sitten lomaillessamme Savonlinnan suunnalla löysin paikallisesta Eurokankaasta kauan etsimääni kangasta. Olin päättänyt tehdä rakkaalle ystävälleni syntymäpäivälahjaksi laukun ja mielessäni näin millainen kankaan tulisi olla. Olin sitä jo tovin etsiskellyt, mutta tuolla Savonlinnassa tiemme viimein kohtasivat. 

Laukun kaavat olin piirtänyt jo aiemmin ja niillä yhden laukun tehnytkin. Tähänkin sain kappaleet kasaamista vaille valmiiksi kunnes ajan puute tai kompastus vei leikatut kappaleet kaapin perukoille ja sinne ne unohtuivatkin. Aina välillä niitä pyörittelin käsissäni, mutta lopulta ne päätyivät aina takaisin. 

Viikko sitten otin härkää sarvista ja kasasin vihdoinkin laukun. Ihan en ehtinyt saada sitä valmiiksi varsinaiselle syntymäpäivälle, joten sankari sai sen parin päivän viiveellä. 


...tämä kuva ei halunnut kääntyä oikein päin...
 Laukun päällikangas on tuettu liimahuovalla, jotta laukkuun on saatu ryhtiä. Kantohihnat on nahkaa, joiden toinen puoli on laukkukangasta. Soljet on kierrätetty vanhasta laukusta ja ruusuke on kulkeutunut jostain haltuuni ja löysi nyt paikan tässä laukussa.


Laukku on vuoritettu pinkillä puuvillakankaalla. Taskuja en tehnyt ja uuden omistajan mukaan niitä ei tarvitakaan. 

Kangasta jäi vielä, joten laukkua tai pussukkaa voisi olla lisääkin luvissa. 

Kommentit

  1. Oi, miten kaunis laukku! Ystäväsi oli varmasti onnellinen saadessaan tämän. Niin kaunis ja ihanat yksityiskohdat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kaikki meni nappiin (kerrankin!) ja nahan ompelukin sujui mutkattomasti. Vähän jäi kutkuttelemaan, että jos itsellekin tekisi samantyyppisen :)

      Poista

Lähetä kommentti