Puserot äidille ja tyttärelle

Ompeluinnostus jatkuu aina vaan. Tämän aamunkin olen käyttänyt erittäin hyödyllisesti; sen sijaan että olisin aloittanut aikomani viikkosiivouksen, olen syventynyt etsimään takkikaavaa vanhoista Burda -lehdistä :)

Viikon sisään on valmistunut tytölle jälleen toiveiden mukainen pusero. Jostain syystä perusperus puseron ompeleminen tuottaa minulle suuria vaikeuksia ja mukaan on pakko lisätä jokin yksityiskohta mausteeksi. Niin tähänkin. 


Kangas on ihanan pehmeää trikoota tuollaisilla hempeillä kukkasilla. Tästä toivottiin ihan tavallista pitkähihaista puseroa ja sellainen siitä pitkälti tulikin. 


Pääntien, hihansuut ja helman kanttasin resorilla. Löytyi omista varastoista sellainen "parhaat päivänsä" nähnyt valkoinen resori, jonka sai näppärästi käytettyä näihin kanttauksiin. Muuhun siitä ei enää olisi ollut ja joka minut tuntee, tietää että olen huono heittämään roskiinkaan mitään...

Hihansuihin tein sitten sen minulle pakollisen yksityiskohdan. Satuin löytämään nappilaatikosta juuri oikean värisiä nappeja ja niitä mallailin sitten sinne tänne. Lopulta tein tuollaiset pienet tampit, joihin ne päätyivät koristeeksi. 

Ja sitten se oma pusero. Tämä valmistui jo viime vuonna, mutta on jäänyt päivittämättä tänne. 

Kaavana on Farbenmixin Shelly. Olen aiemmin tehnyt samalla kaavalla kaksi lyhythihaista puseroa, mutta nyt kokeilin pitkähihaista versiota. 
Kangas on Löytö-Palan palalaarista viime syksynä hankittu. Tehosteeksi punaista resoria. 
Muuten malli on ihan kiva, mutta helmaosalta kaavasta olisi pitänyt poistaa tuo liika väljyys. Pääntien poimutuksen takia koko etukappale oli leveämpi. Sen korjaan kyllä seuraavaan kun se jättää tuollaisen pussin tuohon vatsan kohdalle:(
 

Kommentit

 1. Kiitos Erja! Mieluisat ovat olleet:)

  VastaaPoista
 2. Kivat puserot teillä molemmilla. Olen eka kertaa sun blogissa ja liityin lukijaksikin. Ois niin kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja tervetuloa! Olenkin käynyt lueskelemassa blogiasi:)

   Poista

Lähetä kommentti