Husqvarnan uusi elämä

Mulla alkoi kauan kaivattu ja odotettu kesäloma! Nyt on aikaa puuhastella tuolla pihalla ja saattaa loppuun muutama muukin projekti. Niistä ensimmäinen viimeisteltiinkin jo viikonloppuna. 

Bongasin viime kesänä Tori.fi -palstalta vanhan Singer -ompelukoneen jalkaosan ja vieläpä erittäin huokeaan hintaan. Hetken mietiskelin ja sitten soitin, mutta kaupat oli jo ehditty tehdä. Myyjällä sattui kuitenkin olemaan Husqvarnankin jalkaosa josta hän laittoi heti kuvia. Mielestäni oli komeammat kuin nuo Singerin ja niinpä tehtiin kaupat. Puhdistin rungon pölystä ja öljysin joka kohdan aseöljyllä. 
Tähän kuntoon jalat sitten jäikin tähän kevääseen asti. Pihasaunan rakennusvärkin hakureissulla ostettiin puutavaraliikkeestä koivuista liimapuulevyä pöydän kanneksi. 
Levyn reunaan mies ajoi jyrsimellä koristeuran ja hieman pyöreyttä. Mies hioi vielä käsin pahimmat rosot pois sekä hiomakoneella koko kannen pinnan sileäksi. Hionnan jälkeen pinta käsiteltiin Liberon Spriipetsillä värillä Tumma Tammi. Petsiä levitettiin kolme kerrosta ja välissä annettiin kuivua kunnolla. Lopuksi pinta vielä öljyttiin. 
Mitäs pidätte lopputuloksesta? Itse olen aivan rakastunut!  
 
P.S. tuolla puutarhablogini puolella on juttu Pihasaunan rakentamisesta. Siinä käytettiin näitä samoja Liberon -tuotteita. Käyhän kurkkaamassa miten meillä nyt saunotaan! 

Kommentit

 1. Kaunis lopputulos! Kyllä vanhassa tavarassa on aina oma viehätyksensä. Satupuutarhan puolella kuvat pihasaunastanne ovat myös kerrassaan houkuttelevia.Enpä ihmettele, jos teillä sauna lämpiää joka ilta:) Ihanaa kesälomaa! Minä odottelen vielä kuukauden...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä on taas yksi pitkäaikainen haave joka sattuman kautta nyt toteutui.

   Poista
 2. Todella ihana pöytä. Tuollaista jalkaa ei löydä etsimällä, se tulee vastaan sille, joka sitä haluaa.

  VastaaPoista
 3. Todella ihanan näköiseksi tuli tuo puutaso! Millä öljyllä öljysitte?

  VastaaPoista

Lähetä kommentti