Sukkaa pukkaa...

Se on jo neljäs adventti ja joulu on oikeasti lähellä! Kyllä on syksy mennyt nopeasti. Ja millainen syksy tämä onkaan ollut? No sanoisin, että varsin touhukas ja idearikas! Enpä muista aikaa jolloin olisin näin kovasti tehnyt kaikenlaisia käsitöitä ja askarteluja. Varsinainen ompeleminen tosin on jäänyt hieman vähemmälle. 

Alkusyksy meni puuhatessa joulumyyjäisiin myytävää. Ompelin ruusukankaasta ja pitsistä kasseja, neulatyynyjä sekä muutaman koristesydämen. 


Hamsterin luonteen omaavana kiikuttelin töistä hedelmälaatikoita aikamoisen pinon kotiin. Ne sitten maalasin, osan valkoisiksi ja osan harmaiksi. 


Törmäsin jossain blogissa aineeseen nimeltä Art Medium, jonka avulla voi siirtää tulostettuja kuvia esim. kankaalle tai puulle. Niinpä sitä piti saada ja päästä kokeilemaan näihin laatikoihin. 
Hyvin se onnistui, vaikka olinkin alkuun hieman skeptinen. Tarkemmat ohjeet aineen käyttöön löydät kuvineen tästä.  Joka syksy pitää myös kaivaa neulelangat ja puikot esille ja tehdä jokin nopea neulomistyö. No sen verran poikkesin tänä syksynä tuosta kaavasta, että puikkojen sijaan käteen eksyi koukku. 
Virpin blogia lukeneena innostuin virkkaamaan neliöitä. Niitäpä valmistui illassa aika monta ja välillä loppui lankakin. Onneksi sain Novitalta vinkin ja sain tuota valmistuksesta loppunutta lankaa tilattua lisää.


Enpä sitten löytänytkään kuvaa jossa tuo neliö näkyisi kokonaisena. Tässä vasta pyöreä osuus :)
 Neuletakin suunnittelin näistä palasista tekeväni ja miehusta onkin ollut jo tovin valmiina. Homma pysähtyi hihan kasaamiseen. En millään saa hahmotettua miten sen tekisin. Toivottavasti aukenee pian, että ehtisin tätä vielä tänä talvena käyttää. Väri on niin kaunis, tuollainen liuku ♥

Olenpa kutonut tänä syksynä myös elämäni ensimmäiset villasukat!
Ajattelin, että olisi jo aika opetella ja täytyy sanoa, että kannatti. Olin aina ajatellut, että se kantapään tekeminen on jotenkin ylivoimaisen vaikeaa enkä ole edes yrittänyt. No luulotautiahan se oli! Hyvillä ohjeilla Novitan Sukkalehdestä tuokin homma hoitui kunnialla. Ei ole enää kantapää mulle se Akilleen kantapää :)


En nyt tiedä voiko noita kauniiksi sanoa, mutta ihan kelpo sukat näin ensimmäisiksi. 
Innostuin tästäkin niin kovin, että puikoilla on jo kolmannet sukat tulossa! Tällaiset pikkusukat oli tuotokseni nro 2:


Olen hamstrannut kaiken muun ohella myös näitä neulelankoja ja nyt olen ihan täpinöissä, että miten monenlaisia sukkia niistä saakaan tehtyä!!

Joululahjojakin on tullut näperreltyä, mutta ne saa säilyä vielä vähän aikaa salaisuutena. Yksi ruusukranssi suodatinpaperiruusuista pitäisi kyllä vielä ehtiä ennen joulua saada valmiiksi. Ruusut taitaakin olla, pitää vain kaivaa liimapistooli esille ja alkaa liimailla. 

Tällaista täällä pitkästä aikaa!  

Ihanaa neljättä adventtia ja mukavaa joulun odotusta Sinulle!

Poikien koulussa aikoinaan tekemät tontut pääsivät osaksi jouluasetelmaa :)
 

Kommentit

  1. Hei, miten ihania tuli noista hedelmälaatikoista! Minäkin olen joskus haalinut niitä töistä kotiin, mutta ne ovat menneet sellaisenaan autotalliin säilytyskäyttöön. Taidankin seuraavaksi haalia itselleni muutaman, nää on ihania!!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti